Mensen die in aanraking komen met Corona worden veelal eenzijdig geïnformeerd, veelal richting vaccinatie. Voor velen niets mis mee, maar als je een gezond lichaam wilt hebben moet je ook je immuunsysteem op peil houden en voldoende ondersteunen. Daar wordt niet op gewezen, of hoe je dat het beste kunt doen. 
De meeste kennis over vitaminen en mineralen die ik heb komt uit de boeken, en van trainingen en seminars die ik door de jaren gevolgd heb. Maar daar stond tijdens mijn studie niets in over de huidige Corona. Dus lees ik heel veel medische berichten, bezoek websites, volg youtube seminars en praat met enkele artsen. Ieder heeft zijn mening, maar het belang van goede voeding staat bij iedereen voorop.

Een website met goede corona informatie:   www.ortho.nl  Alle informatie hier is voldoende wetenschappelijk onderbouwd, dus géén nep nieuws!


Volgens dr. Damien Downing kun je de onderstaande cocktail gebruiken om te zorgen dat corona virussen en andere ziekteverwekkers minder kans krijgen. Hij bevat de volgende supplementen:

Vitamine C

 Er is geen maximale veilige dosis vastgesteld, maar neem niet meer dan 1000 milligram per dag. Verdeel die over meerdere doses, anders heb je meer kans op nierstenen.

Vitamine D3

Neem de eerste twee weken niet meer dan de maximale veilige dosis van 100 microgram per dag. Neem na twee weken niet meer dan de helft van de veilige dosis (50 microgram) per dag. De door het Voedingscentrum aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is afhankelijk van een aantal factoren en ligt tussen 0 en 20 microgram.

Magnesium

Neem nooit meer dan de maximale veilige dosis van 250 milligram per dag. De door het Voedingscentrum aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 300 milligram voor vrouwen en 350 milligram voor mannen.

Zink

Neem nooit meer dan de maximale veilige dosis van 25 milligram per dag. Neem zink niet samen met ontbijtgranen zoals (ongeweekte) havermout in, om te voorkomen dat het gebonden wordt door fytaat, waardoor je lichaam het slechter kan opnemen. De door het Voedingscentrum aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 7 milligram voor vrouwen en 9 milligram voor mannen.

Selenium

Neem nooit meer dan de maximale veilige dosis van 300 microgram per dag.


En als je toch besmet raakt?

Raadpleeg allereerst  je huisarts voor je zelf doktertje speelt. Besmetting begint met symptomen als keelpijn, niets meer kunnen ruiken of proeven, hoesten. Het is dus verstandig om bij beginnende keelpijn of een van de andere symptomen direct extra maatregelen te nemen om te proberen erger te voorkomen! Neem in elk geval zo veel mogelijk van de aanbevolen stoffen en volg de adviezen. Neem een dropje, tijm en kruidenthee. Dit zorgt ervoor dat het virus naar de maag wordt gespoeld, waar het niet kan overleven.

Wees voorzichtig met het onderdrukken van koorts. Koorts is vervelend, maar geen ziekte: het is juist een uitstekend wapen van een gezond lichaam om virussen te doden! Er is geen geneesmiddel tegen


Corona (antibiotica werken alleen tegen bacteriën, niet tegen virussen). Daarom kan je het lichaam het beste zelf het werk laten doen.

Meer informatie kun je vinden op de website voor alternatieve geneeswijzen. Hier heb ik ook informatie gehaald, er is nog veel meer.